lørdag 31. mars 2012

Er du i tvil?

Om du lurer på hvor du finner det beste været i påska vil jeg tørre å påstå at det er hos oss!


Vi holder på med et prosjekt ute, så oppdatering derfra kommer snart. I tillegg venter vi på tilbakemelding fra naboen om han har noe i mot at vi setter opp veggen. Om ikke går søknaden til kommunen snart.

Ha en strålende lørdag alle sammen!

onsdag 28. mars 2012

Trrrrrommevirrrrrvel!!!!

Da er trekningen unnagjort og vinneren av veska er kåret. Trekningen ble foretatt på godt gammelt vis.

Alle navnene ble skrevet for hånd på ark, som så ble klippet opp i strimler. Om du kaller deg AC eller Hannepannepunerune så er lappene like store. Her er det ingen forskjellsbehandling♥


Lappene ble brettet og puttet i en skål. Storebror i huset fikk ta det ærefulle oppdraget med å blande lappene og trekke.

Her kommer trekningen. Snurr film :D


Send meg en mail til stine punkt westmoen (at) hotmail punkt com.

tirsdag 27. mars 2012

Meeen, enkli så vil æ det mamma!

Verdens beste barnehage, Eplehagen familiebarnehage, har begynt å forberede ungene på at det snart er påske. "Jesus døde på korset, men han var inni magen til mammaen litt først" har min glade 4 år gamle gutt fortalt meg. Og det er jo sant, på et vis... Eller en sabla god historie om ikke annet.


Tida i barnehagen består også i å lage masse fin påskepynt, og i går hadde han med seg hjem blant annet en grønn kylling i papp, et plastegg pyntet med serviett og karse i glass. Den lukta gir virkelig påskestemning♥


Vel hjemme spurte poden om ikke vi kunne pynte til påske. Han hadde jo laget pynt og jeg hadde tydeligvis fortalt at vi hadde noe pynt på loftet vi skulle finne frem. Jeg mente at det kanskje var litt tidlig å pynte, så svaret ble (som så alt for ofte) at vi kan gjøre det en annen dag. Svaret kom raskt: Meeeen, enkli så vil æ gjør det i dag mamma. Forsøkte igjen at det var noen dager til påske, men han tok absolutt ikke det svaret seriøst og forsøkte igjen; Meeeen enkli så vil æ det mamma. 

Dette dådyrblikket funker til tider på denne mora, så opp på loftet med oss. heldigvis har jeg ståkontroll på hva som er hvor på loftet så det tok ca 15 sekunder å hente den.

De små eggene falt virkelig i smak, og heldigvis hadde vi et par greiner med trollhassel som svigermor kom med for en stund siden. Storebror har gjort ALT selv, men bitte litt hjelp fra lillesøster. Ble det ikke fint???


Men den fineste tingen av alle må være dette fantastiske kunstverket av en kylling han hadde med seg hjem fra barnehagen. Den har fått hedersplass i stua og lyser mot oss hver morgen. Man blir jo bare glad av slik kunst!

Takk for at dere gjør barna så utrolig glade og kreative! Dere er en fantastisk gjeng som jobber i Eplehagen♥

Siste mulighet!!!

Nå er siste mulighet til å bli med i trekningen av denne veska.



Veska har enda ikke ankommet, men føler dere har ventet lenge nok nå. Så vinneren må bare smøre seg med litt tålmod, så dukker premien opp.

Men, som sagt så er det fortsatt mulighet for å bli med, og hva du må gjøre finner du HER

Trekker en vinner onsdag (28.mars) kveld, så raska på, raska på om du ønsker deg denne♥

mandag 26. mars 2012

Ukemeny uke 13

Sist uke var det to barnebursdager, så to av middagene gikk ut og blir flyttet til denne uka.

Mandag: Ytrefilet av svin i brun saus med hjemmelaget potetmos

Tirsdag: Stekt middags-pølse og spagetti

Onsdag: Baligryte

Torsdag: Ut og spise på Jonas B. Gundersen for da kommer mannen hjem♥

Fredag: Spagetti i oransje saus

Lørdag: Pizza

Søndag: Kjøttkaker

Ha ei strålende uke alle sammen!

søndag 25. mars 2012

Vaffeldagen *oppskrift*

I dag er den store vaffeldagen. Passer jo egentlig fint på en søndag med strålende sol. Ut med barn og vaffeljern etterhvert♥

Tenkte å dele oppskriften min med dere. Jeg har fått den av mamma og er den aller beste etter min og mannen sin smak. Disse gir tykke gode vafler, men dette kommer faktisk litt an på jernet og ikke barer røra.



Så til oppskriften.

Smeller sammen 3 egg, 0,5 liter kulturmelk, 2ss sukker, 1 ts natron og 100g smeltet smør (eller flytende melange). 


Ha i litt fiberhusk, litt grovt mel og hvetemel til passe tykk røre. Du kan selvsagt også bruke kun hvetemel, men syns det er greit at de metter litt ekstra. Liker best vaflene ♥TYKKE♥ så røra er nesten så den må smøres ut i jernet. La røra stå i ca en time og svelle før du steker. 


Hos oss er det både syltetøy, smør, ost og prim som kan smøres på vaflene. Hva bruker dere?



Ha en nydelig ♥vaffeldag♥

fredag 23. mars 2012

Shopping med fortjeneste!?!

Onsdag følte jeg virkelig at våren kom, så da var det ut for å kjøpe litt blomster heimen. En potterose til stua og disse nydelige blomstene til kjøkkenet.


Elsker fargen♥


Vasen fikk vi til bryllupet, og jeg digger den! Helt etter min smak!

Etter bomstershopping var jeg innom Bohus for å se på voks-duk. Og det var her inntjeningen startet! For i det jeg kom inn ble jeg møtt av to digre hyller med masse masse salg!!! De bygger om i disse dager, og selvsagt store muligheter for å gjøre noen kupp!

Denne sausmuggen fra Jamie Oliver fikk jeg med meg. Syns fargen var superfin. Har lett etter sausenebb lenge, men ikke funnet noen jeg liker. Men nå er den saken biff (og bernaise?) I tillegg fikk jeg kjøpt et pledd fra Halvor Bakke som jeg har ønsket meg lenge. Satt ned fra 1000,- til 400,- så der tjente jeg altså 600,-!!! (Mannen er ikke enig i tankegangen min, men pytt pytt). Ikke kleint på en onsdag. 

I tillegg kjøpte jeg to svevende bokhyller, men disse får dere se når de er på plass. 

På vei ut fra Bohus kom jeg på hva jeg egentlig skulle, så måtte snu og gå tilbake. Men voks-duk hadde de ikke lengre... Typisk min flaks. Men men. Får ta turen til Stoff og Stil i Kristiansand snart.

Ha en super helg alle sammen. Her i sør nyter vi sola og varmen♥



onsdag 21. mars 2012

Stakkars deg...

Ja, stakkars deg! Hvordan orker du? Stakkars ungene da, hvordan går det? Merker du mye på de? Endrer de atferd? Er du ikke sliten? Hvordan får du tid til alt? Blir vel mye ferdigmat på dere. Er det bare pengene dere er ute etter?

Lista over spørsmål er uendelig lang, og til tider ufattelig plagsom! Med en mann som er borte en måned i strekk på jobb har vi en annen hverdag en mange andre. Og veldig mange av disse andre syns det er veldig greit å ha en mening om vårt liv, og det skal være helt ok?

Joda, selvsagt kan jeg til tider ønske at mannen var hjemme, men er det et bedre alternativ? For meg er svaret såre enkelt. NEI! Hvis dere snur det rundt og ser det fra min vinkel blir saken veldig mye bedre. Innstilling er det som er forskjellen på de som har et godt liv og de som syns alt er dritt. Jeg gleder meg stort over å ha en mann som er HJEMME annenhver måned. Da kan vi ta oss fri midt i uka, dra i dyreparken, kose oss ute eller bare slappe av. I en hel måned i strekk kan han hente ungene tidlig, lage middag til vi kommer hjem fra jobb og barnehage, gjøre ting andre bare tenker å gjøre men som de ikke orker. I en hel måned har jeg en mann som er uthvilt, som igjen gjør at i helgene kan jeg sove så lenge jeg vil. 

Barna bryr seg absolutt ikke om dette. De tenker ikke over det, for det har alltid vært slik. Og storebror i huset vet hva det er å glede seg, vet hva det er å kjenne på savn og faktisk sette pris på tiden mannen er hjemme. Han teller dager, viser på globusen hvor pappa er og lærer mye av dette. At de blir litt bortskjemt når han er hjemme får heller være, men er ikke det også positivt på en måte?



Så var det denne tida da. Ingen kan forstå at jeg kan lage middag de dagene jeg jobber fra 8 til 16, men her går det også på vilje. Selvsagt er ungene sultne, men med ei gulrot og et eple i hånda slapper vi av og tar av og til middagen til kvelds. Og der ferdigmaten alle tror jeg lever på, er noe vi så og si aldri har i vårt hjem. Jeg lager alt av sauser fra bunnen av, potetmos lages på skikkelig vi og grønnsaker har vi alltid på bordet. Trikset mitt er å skrelle potetene kvelden før og legge de i kaldt vann i kjøleskapet. På den måten slipper jeg å bruke tide på dette neste dag. 

Huset krevet også tid, men med en fridag i uka er det utrolig hva man får gjort. Støvsuge, tørke støv og vaske gulv får jeg gjort den dagen jeg er hjemme og ungene er i barnehagen. Og badet, det vaskes mens ungene bader. Så planlegging og organisering er nøkkelen til et enklere liv, uten tvil.

I tillegg til alt dette får jeg lov til å være nyforelsket annenhver måned♥ Hvor mange kan si at de kjenner på den følelsen seks ganger i året 8 år etter at jeg traff mannen for første gang? Tror ikke det er så alt for mange. 

Sliten? Joda, i perioden da minstesnuppa fortsatt fikk mat på natta var jeg nok ganske trøtt til tider, men det er jo bare å legge seg tidlig en kveld eller to. Man trenger ikke sitte oppe til kl 23 hver eneste kveld og se på tv bare for å gjøre det. Det handler om å kjenne seg selv og de behovene man har. Lytt til kroppen, for den vet best.

Selvsagt er pengene en bonus på toppen av dette, men det er ikke det som er hovedgrunnen. Det er friheten! Friheten til å kunne gjøre som vi vil halve året, friheten til å gi ungene de overraskelsene som de fortjener. Det å kunne si en morgen: "I dag kan dere ha fri fra barnehagen, så kjører vi til dyreparken". Gleden man ser i øynene på disse søte små er helt ubeskrivelig!

Dere som fortsatt lurer på hvordan jeg holder ut, heng gjerne fast i meg en dag eller ei uke så skal dere få se hvor bra det egentlig er.

Og lurer dere fortsatt på noe er det bare å spørre under her♥
Takk for at du orket å lese. -Gressenka-

tirsdag 20. mars 2012

Grrrrratulerer!

Da har kommentar nr 1000 kommet og det var søteste Lillesmurf som hadde den. Du får lommeboka i posten.
Håper du blir fornøyd.


Det kommer garantert flere slike give-aways.

Men veska er enda ikke ankommet meg, så DENNE give-awayen går fortsatt. Kast deg med om du ikke allerede er med.

mandag 19. mars 2012

...til kontroll!

Noen av dere husker kanskje innlegget jeg hadde i går som het "fra kaos...". Prosjektet er nå ferdig og her er resultatet.

Har en del rammer som står i skapet uten bilder. Kanskje på tide å finne noe å putte i og henge de opp... I tillegg sitter jeg igjen med tre nesten tomme skap... Lurer på om det er mulig å få tak i innerhyller til dette skapet. 

I skapet i midten til venstre inneholder gaver og gavepapir. Det er så utrolig greit å ha noen gaver liggende, så om det dukker opp en bursdag vi har glemt har vi noe på lur. 

Alle album og fotobøker er nå samlet på ett sted så nå er det bare å hente og kose seg.

Storebror er frisk som en fisk, så da blir det barnehagen i morra og jeg kan dra på jobb før vi raser videre i bursdag til en kompis av poden.

Ha en finfin mandag kveld alle sammen♥

søndag 18. mars 2012

Ukemeny uke 12

Har en gutt med fryktelig høy feber i hus, men middag må vi jo ha uansett...

Mandag: Spaghetti med kjøttsaus

Tirsdag: Bali-gryte (en av få poseting som spises her i hus)

Onsdag: Stekt lyr (gikk ut av skjema sist uke)

Torsdag: Stekt middagspølse med hjemmelaget potetmos

Fredag: Kjøttkaker i brun saus

Lørdag: Pizza

Søndag: Ytrefilet i brun saus

Ha en fin uke alle sammen. Og husk:

♥Hver og en av dere er uerstattelig for mange mennesker♥

Fra kaos...

Jeg ELSKER skapet vi har i ganga. Det er rent og pent og man legger egentlig ikke merke til at det er der.



Men i det man åpner dørene merker jeg at magesåret kommer krypende... Jeg er egentlig veldig glad i system, men her har jeg mistet helt kontrollen. Det er så greit å putte inn ting her som man ikke helt vet hvor man skal legge. Så ser alt rundt så veldig rydding ut, men inni... IKKE BRA!



Så dette er mitt prosjekt for dagene fremover. Få kontrollen tilbake!!!

Andre med "svin i skapet"?

fredag 16. mars 2012

Veien mot 1000 kommentarer

Ja, som jeg skrev i innlegget GIVE AWAY så vil personen som skriver kommentar nr 1000 få en gave. Ikke så langt igjen nå♥ Det har ingen ting å si hvilket innlegg kommentaren kommer på, bare så dere vet det. Dette for å vise hvor moro jeg syns det er med kommentarer! For det er det som gjør blogging moro. Koselige tilbakemeldinger fra DEG!

Og det personen som skriver denne kommentaren får er denne lommeboka sponset av meg☺

Dette er dagen å gjøre ting på, så planen er som følger:

Vaske badet.
Opp på loftet med div
Ordne en del ting i byen
Handle noen få ting til helga som jeg ikke fikk med meg fra butikken på mandag
Støvsuge og vaske gulvene i huset
Vaske og brette klær
Rydde i bilen
Drikke en kopp med te og hente ungene i barnehagen. Det er helg♥

torsdag 15. mars 2012

Lykken er...

nok en gang SKO♥ Noen husker kanskje DETTE innlegget om nye sko. Men da jeg kom hjem og skulle ta de på meg var de plutselig veldig trange... Tror de krympa på vei hjem, for jeg hadde ikke sjanse til å få til de å passe mine føtter. Så da måtte jeg innom og bytte til noe annet.

Så i går var jeg innom Tønnesen sko og byttet til disse skjønningene♥

Sorte ballerina fra I.C.U. Fantastisk god demping i helen på disse. Som å gå på tøfler♥

Og et par hvite fra Vagabond. Disse har fått være med meg på jobb i dag. Deilige å ha på seg en hel dag på jobb.

Andre som digger sko?

tirsdag 13. mars 2012

WOW!!!

Syns det er så spennende å følge med på hvordan folk kommer til bloggen min. Ganske mange kommer via google.com, både på leting etter syoppskrifter, fargevalg og mye annet. Men en ting stikker seg veldig ut, og det er RÅDYRLÅR!  Jeg måtte teste ut selv, og sannelig ligger jeg ikke på 2. OG 3. plass om man googler ordet rådyrlår.


Dette var kjempegøy!!! Og om du lurer på hvilket innlegg det er, kan du trykket HER.

mandag 12. mars 2012

Innbydelser og bordkort til konfirmasjon

Snart er det konfirmasjonstid, og heldige meg har to tantebarn som skal konfirmeres. I tillegg er vi invitert til min manns kusine så tre helger på rad er det på med finstas og gasse seg med god mat. Aldri feil!

Dagens kreative kaos.

Men til min nieses konfirmasjon ble jeg spurt om å lage innbydelser og bordkort. 

Her er et utkast til bordkort.

Invitasjonene.

Da er disse ferdige. Mangler bare å skrive teksten inni. Denne skal puttes inni kortet og må draes ut. Godt forklart ja...

Håper i alle fall konfirmanten blir fornøyd.

Ukemeny uke 11

Plutselig var det mandag igjen! Ukemenyen vår denne uka ser slik ut.


Mandag: Hjemmelagde kjøttboller med potetmos

Tirsdag: Svinekjøtt i brun saus (sossekjøtt, bare med ytrefilet)

Onsdag: Stekt lyr

Torsdag: Fiskekaker i brun saus


Lørdag: Pizza


Tirsdag og torsdag jobber jeg til kl 16, så da er det greit å ha mat man kan lage ferdig kvelden før. Poteter skrelles og legges i vann i kjøleskapet samt sausen lages ferdig så da går det fort å lage middag.

Ha ei strålende uke alle sammen!

søndag 11. mars 2012

♥POMPdeLUX♥

For et par uker siden var jeg på POMPdeLUX-party og shoppa litt klær til ungene. Skulle gjerne handlet i bøtter og lass, men et sted går jo grensen... Men disse klærne er så utrolig myke og deilige i tillegg til at prisen er helt ok i forhold til kvalitet. Me love♥

Til våren kan prinsessa ikle seg følgende:

Denne tunikaen...

...denne tunikaen...

og denne buksa.

Storebror i huset fikk ikke så mye, for jeg falt ikke pladask for det som var i hans str. Men en ting ble det i alle fall:


Nesten så jeg gleder meg til høsten alt for da er det tid for nytt party ♥




onsdag 7. mars 2012

*AVSLUTTET* 40.000 *Give Away* *AVSLUTTET*

Telleren viser 40.000 sidevisninger! Det er jo helt galskap rett og slett. Husker i starten at jeg var SÅ spent på om jeg kom til å få over 1.000 visninger. Jeg setter fortsatt like stor pris på hvert eneste besøk og det vil jeg selvsagt vise dere!

For å vise at jeg virkelig setter pris på deres besøk vil jeg gi bort en veske, splitter ny! Har selv kjøpt en og digger den! Plass til nettbrett, bleier og alt annet en veske må inneholde.


Lyst på denne???

Da må du gjøre 2 ting. Skrive en liten hilsen her samt linke til innlegget i bloggen din. Bruk da bildet over. Det er kun ett lodd i denne omgangen, og begge kravene må oppfylles. Så enkelt er det♥

Vil du bli følger blir jeg selvsagt veldig glad for det, men det er ikke et krav for å bli med i trekningen.
Bli med folkens.

PS: Når kommentar nr 1000 kommer får denne personen også en gave. Men det er selvsagt hemmelig hvilket nr jeg har kommet til nå...

Trekning plutselig... Litt usikker på når jeg får tid, så derfor ingen dato. Men vinneren blir selvsagt kontaktet i bloggen sin♥

OPPDATERING: Trekning når jeg får veska i posten!

søndag 4. mars 2012

Ukemeny uke 10

Denne uka ble det middag både her og der, så fra fredag til søndag ble det ingen middag hjemme. Det er jo absolutt ikke noe å klage over, så nå er det bare å flytte middagen fra disse dagene over til neste uke. Det er altså grunnen til at det ikke er så mye nytt denne uka.

Mandag: Spagetti med orange saus

Tirsdag: Pølseform

Onsdag: Fiskeboller i hvit saus

Torsdag: Laksesticks med rot-grønnsaker

Fredag: Bollefrikase

Lørdag: Pizza

Søndag: Stekt lyr med stekt løk

Gleder meg til ei minishopping i morra. 

lørdag 3. mars 2012

Lykken er...

...å finne et gavekort i pengeboka man har glemt bort! Og spesielt når det er på en dag som dette.

Etter tre døgn på sofaen var det godt å komme seg ut i sola. På min vandretur stoppa jeg innom Far & Datter for å ta med meg en dobbel latte. I min søken etter rabattkortet kom jeg over et gavekort jeg helt hadde glemt at jeg hadde. LYKKE!

Mine kjære Ecco-sko har sett sine bedre dager og trenger sårt avlastning så jeg stakk innom Tønnesen sko. Var utrolig mye fine sommersko av typen "gå barbeint i" men er ikke helt klar for det enda. 



Så jeg kjøpte disse deilige skoene. Gleder meg til jeg kan putte de på beina og nyte våren.


I dag skinner sola nok en gang så turen går til Mandal for å si hei til mine kjære foreldre som har vært på vift i Afrika i to uker. Godt å få de hjem igjen! Endene i elva får nok også litt mat av oss på veien til lekebutikken. Ser frem til ei deilig vårdag i nye sko♥

PS: Telleren går mot 40.000 visninger så nytt gavedryss er under arbeid. Følg med følg med♥

fredag 2. mars 2012

Planlegging av uteområde

Våren er her (med fortsatt fare for litt snøfall) så nå vi i gang med planlegging av uteområdet. I fjor fikk vi gjort ferdig terrassen, så i år er det bare resten igjen...

 

Planen var egentlig å sette opp en murvegg, men har nå gått over til tre i tilfelle vi skulle få lyst til å fjerne den om noen år. Da er det veldig mye lettere å ta ned en vegg i tre enn en i mur. Ettersom veggen er over 180cm høy må vi søke om byggetillatelse. Noen som har gjort det før og har tips? Får vel stikke innom kommunen og høre om de har et skjema eller hva som må være med i søknaden og slikt. For det kan jo ta tid så greit å begynne tidlig så vi kanskje får den opp til sommeren.


Om det blir glasstak på hele er jeg litt usikker på, men noe glass blir det i alle fall. Koselig å kunne sitte her og se på regnet.


I stede for å kjøpe dyre møbler vil jeg forsøke å bygge en sofa selv. Under sofaen skal det være oppbevaring til sofaputene. Om det blir slik jeg tenker blir det genialt, men om jeg får det til vil tiden vise.


På baksiden av sofaen skal vi ha en liten kjøkkenkrok slik at vi kan grille og tilberede maten ute både når det er sol og regn. Håper virkelig vi får dette til. Drømmer om sommer og grilling...

I tillegg må vi gjøre klart til plenen som skal være på andre siden av muren, plante hekk rundt terrassen hvor vi har satt opp nettinggjerde og ellers ordne en del ting. Så ute blir vi ikke ferdige på en stund føler jeg...

Andre som har prosjekter for våren?