søndag 22. juni 2014

Oppskrift på focacciabrød

OPPSKRIFT

1 kg hvetemel
1 pk gjær
2-3 ss sukker
Maldonsalt
9 dl vann
2 never soltørkede tomater (valgfritt)
Fetaost



Ha bakepapir i langpanna.

Bland mel, sukker, salt og chili. Tilsett vann med utblandet gjær (om du bruker fersk gjær. Om ikke blandes den med det tørre). Blir en klissete deig! Ha i finhakket soltørkede tomater om ønskelig. Heves i 1 time under klede.

Lag oljeblandingen og la den stå mens deigen hever. 

Rør rundt med en slikkepott og hell røra over i ei langpanne. Dra røra utover. Enkleste måten er å smøre inn hendene med matolje. Et kliss, men men. Hev i 30 min under klede. Stikk hull i deigen med fingrene. Slå over oljeblandingen ned i hullene, ha på fetaost om ønskelig og strø så over maldonsalt.

OLJEBLANDINGEN

2 dl olje
2-3 fedd hvitløk
Bruk de urtene du har. Det aller beste er friske urter. Jeg hentet basilikum, timian og oregano i drivhuset. Hvis ikke kan man bruke 1 ts timian, rosmarin, basilikum og oregano.

Stekes på 200°C i ca 30 min.

Lykke til og skriv gjerne hvordan DIN opplevelse ble.